Så blir du klassisk

Är du sugen på nya utmaningar i din träning? Våga anmäla dig till Tjejklassikern. På köpet kommer nya goda vanor!

Tjejklassikern

Inom loppet av 12 månader ska du:

Skida TjejvasanellerKortvasan eller Kristinaloppet 30 km. (Vasaloppet eller Öppet spår 90 km eller  Engelbrektsloppet 60 km)
Cykla Tjejvättern 100 km (Vätternrundan 300 km)
Simma Vansbro Tjejsim 1 km (Vansbrosimningen 3 km)
Springa Lidingö Tjejlopp 10km (Lidingöloppet 30 km)

Tjejklassikern. Från att ha fört en undanskymd tillvaro känns den plötsligt som det nya svarta. Plötsligt har ”alla” gjort den. Eller börjat träna för den. Eller åtminstone börjat fundera på att träna. Säkert känner du också någon. Kanske du själv? För trenden är tydlig.
— Ja, alla loppen märker av ett ökat tryck, instämmer Åsa Larsson, pressansvarig på Klassikerkansliet. 2011 hade vi ”all time high” med 1404 registrerade Tjejklassiker, det är den högsta siffran sedan starten 1992.
Tittar man på vilka som anmäler sig, så toppar de jämna åren, alltså när man fyller 30, 40 eller 50. Man ger helt enkelt sig själv en Tjejklassiker i födelsedagspresent, eller får den av någon annan. Åsa Larsson tror att det har att göra med att vi har fått ett ökat behov av att styra våra liv själva, ta tillbaka kommandot.
— Tjejklassikern är en så bra morot om man har svårt att ta sig för att träna. Det finns ett lopp varje årstid så man kan hålla i gång träningen hela året. Sedan lockar det sociala, gemenskapen. Åker man ut på evenemangen ser man verkligen att folk har roligt!

Vansbro Tjejsim

Du behöver:

Baddräkt och våtdräkt (kan hyras) – både för att vattnet kan vara kallt, och för att våtdräkten ger extra flytkraft om det blir trängsel.

Träna
Simma längder i simhallen tills du klarar minst en kilometer. Är du ovan, testa gärna våtdräkt i sjö eller hav före loppet.

Tävla
Var beredd på trängsel. Vila inte – så fort du slutar simma åker du bakåt. undvik att simma ut i mitten av älven, där är det ännu mera strömt.