Frukost

Krämig frukostgröt på hirs, gurkmeja och kokosmjölk

Ge dig själv en riktigt bra start på dagen med en stor skål gröt toppad med allt du tycker är gott! Gröten gör vi på hirs, ett sädesslag som är naturligt glutenfritt och fullt av vitaminer och mineraler.

Så gör du hemmagjord granola – utan socker

Att göra egen granola är både enkelt och roligt. Dessutom får du full koll på ingredienserna och kan anpassa efter smak och tycke. Det här receptet är sockerfritt och får härlig smak och färg tack vare gurkmeja. Recept och foto: Malin Randeniye Sockerfri granola med gurkmeja 2 dl havregryn2 dl solroskärnor1 dl pumpakärnor1 dl chiafrön1…

Frukostsmoothies för en bra start på dagen: Mättande spenat & hälsoboostande citrus

Snart är det dags att återvända till vardagen igen. Att starta morgonen med en riktig energibomb gör att du är redo för att vad dagen har att erbjuda. Här får du två recept på läckra smoothies som passar till både frukost och mellis. Spenatsmoothien blir extra mättande tack vare avokadon och citrussmoothien är toppen för ditt immunförsvar.

Overnight oats med färska bär: Snabb, enkel och mättande frukost

Skippar du ofta frukosten för att tiden inte riktigt räcker till? Med enbart tre ingredienser kan du få både en hälsosam och mättande frukost. Släng ihop kvällen innan så är frukosten färdig när du vaknar! Toppa med valfria bär. Text & Foto: Matprat.no Overnight oats med bär 2 portioner: 2 dl havregryn 2 dl mjölk…

Nyttiga pannkakor med keso och banan

Lyxfrukost: Nyttiga pannkakor med banan och keso

Starta dagen på bästa sätt med en lyxig och hälsosam pannkaksfrukost. Den här smeten går fort att göra och med banan i får du en söt smak utan att använda socker.