Grön mat

Bättre märkning ger medvetna matval

Goda nyheter för dig som bryr dig om vad du äter! Nya regler för märkning av livsmedel ska ge oss mer information och bättre läsbarhet.

Pengar att tjäna på mindre svinn

Genom att ta vara på matresterna och planera bättre kan varje svenskt hushåll spara ca 5000 kr per år och samtidigt göra en insats för miljön. Här får du de bästa knepen för hur du kan minska matsvinnet.

Dogge diggar doggybag

Orkar du inte äte upp maten när du äter ute? Fler och fler restauranger inför doggybag. Minska matsvinnet och gör som Dogge Doggelito – fråga efter en påse du också.

Pigg och glad utan gluten

Är du trött, hängig och nedstämd? Kanske krånglar magen också? Då kan du vara glutenintolerant – en sjukdom som ökat och som många har utan att veta om det.

Dyrare råvaror ger medvetna matval

Hur äter vi framöver? Louise Ungerth vid Konsumentföreningen i Stockholm har spanat på vad vi kommer att stoppa i munnen i framtiden och en sak är säker – vi blir mer och mer medvetna om matens betydelse för hälsan.

Mindre matsvinn med mer eftertanke

Över hälften av svenskarna har under det senaste året funderat mer på hur mycket mat de slänger och försökt ändra sitt beteende för att minska svinnet.

Socker ger sämre blodfetter

Ett högt intag av socker ger sämre blodfetter och därmed större risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Klimatdetox ger klirr i kassan

Miljön vinner. Du vinner. Familjen Lindell sparade dryga tre tusen i månaden på att leva klimatsmart. Ta del av deras tips och bli en klimatvinnare du också!