Frågor och svar om ägg
Hur blir ägget lättskalat? Varför är en del ägg bruna och en del vita? Hur vet man om ägget är färskt? Här ger vi svar på sex vanliga frågor om ägg.
Frågor och svar om ägg Läs mer »
Hur blir ägget lättskalat? Varför är en del ägg bruna och en del vita? Hur vet man om ägget är färskt? Här ger vi svar på sex vanliga frågor om ägg.
Frågor och svar om ägg Läs mer »
Det dyker upp allt fler äggsorter på butikshyllorna, men vad betyder egentligen de olika märkningarna på paketen? Vi reder ut begreppen.
Hitta rätt i äggdisken Läs mer »
Här kan du läsa mer om för- och nackdelar med matkassar och du får också en lista på leverantörer.
En ny studie visar att kost med bland annat morötter kan minska risken att dö i förtid med upp till 39 procent. Orsak: alfakarotener.
Ta en morot för hälsan Läs mer »
Det finns massor med små enkla knep att ta till för att hålla koll på vikten och hälsan. Viktcoachen hjälper dig att förändra dina vanor.
Viktcoachens vinnande vanor Läs mer »
Groddar och skott är nyttiga och fräscha tillskott på grönsaksfronten. Grodda själv eller köp färdigt!
Låt det spira i köket Läs mer »
I nr 2 2011 publicerade vi en artikel om olika matoljor och vilka som är bäst för hälsan. Artikeln väckte stor debatt och därför har vi nu valt att förtydliga och reda ut vad nyare vetenskapliga studier kommit fram till när det gäller omega 3 och omega 6.
Omega 6 väcker debatt Läs mer »
Fiberrik mat mättar bra och kan därför göra det enklare att hålla vikten eller gå ner i vikt. Här får du förslag på hur en dag med fiberrik mat kan se ut.
Omkring en miljon svenskar handlar ekologiska produkter idag och efterfrågan ökar. Under 2010 ökade försäljningen av Kravmärkt mat med 11 procent.
Allt fler väljer ekomat Läs mer »