Hudvård

Det ska du tänka på när du väljer solskydd – vanliga frågor och svar

Äntligen sol och värme – men det gäller att skydda sig! Bästa försvaret är skugga, att undvika vistelse i solen mitt på dagen, inte bränna sig och att ha på sig tunna kläder i komplement med ett effektivt och naturvänligt solskydd. Här får du svar på vanliga frågor som du kanske ställer dig när du ska köpa solskydd.

Så länge håller smink, hudvård och hårprodukter

Har du en gammal nattkräm i badrumsskåpet eller en torr mascara längst nere i sminkväskan? Även skönhetsprodukter har ett bäst före-datum och kan göra mer skada än nytta om du använder de som är uttjänta. Vad kan du spara och vad ska slängas? Hudvårdsterapeuten ger sina bästa tips.

Vanliga misstaget i din hudvårdsrutin kan leda till rosacea

Är du en av dem som stiger upp lite tidigare för att hinna med att rengöra ansiktet ordentligt innan du ger dig iväg ut? Dags att tänka om – att tvätta en frisk hud för mycket kan vara rent skadligt, enligt ny forskning.

Botoxinjektioner och fillers: Hur påverkar de kroppen?

Att spruta in botox i ansiktet för att släta ut rynkor är ett vanligt skönhetsingrepp, som dessutom kryper allt längre ner i åldrarna. Men vilka risker finns? Och går det att förebygga rynkor med botox?