Huvudvärk

15 sätt att hantera din migrän: Förebygg och lindra anfall

Det finns flera nya och effektiva läkemedel mot migrän – men i första hand för de allra svårast drabbade. För det stora flertalet migränpatienter handlar det om att prova sig fram mellan olika metoder som kan förebygga och lindra anfall. Här är de senaste rönen och nyheterna!

Slipp spänningshuvudvärk – utan att ta tabletter

Spänningshuvudvärk är oftast inte farlig, men den kan vara väldigt plågsam. Molande, skärande eller sprängande. Vad ska man göra när smärtan blir outhärdlig? Neurologiprofessor Mattias Linde råder dig att skippa pillren och prova nya metoder. Text: Margaretha EldhFoto: Getty Images Spänningshuvudvärk är ett av vår tids vanligaste gissel — så många som hälften av alla…

Kristina åt sig fri från migränen: ”Jag märkte omedelbart skillnad”

Kristina Ahlström drabbades av svår migrän redan som barn och fick anpassa sin vardag efter huvudvärken. Sedan 30 år tillbaka har hon bara haft ett fåtal migränanfall och slipper idag besvären.
– Hemligheten är att hålla ett stabilt blodsocker över hela dygnet, säger Kristina.

5 saker du ska göra – om du INTE vill få ont i huvudet

Över två miljoner svenskar får spänningshuvudvärk någon gång i veckan och nära hälften av alla kvinnor har huvudvärk minst en gång i månaden. Men när blir huvudvärken egentligen farlig – och vad kan du göra för att slippa den?