IBS

Annica led av IBS i över 15 år: ”Jag hade en rad obalanser i kroppen”

Efter många år med IBS, smärtor och daglig ångest bestämde sig Annica Olsson: magen skulle inte längre få styra hennes liv! En utbildning i holistisk hälsa gav henne verktygen att läka – och chansen att hjälpa andra i samma situation. I dag är hon helt symtomfri och lever ett liv hon bara drömde om tidigare.

Klåda i underlivet? Din kost kan vara orsaken

Har du uppsvälld mage, klåda 
i underlivet eller ett extremt sötsug? Orsaken kan vara en överväxt av candida. 
En svamp som finns naturligt i vår tarmflora, men som kan ställa till det om den får härja fritt. Men det finns mycket du kan göra själv.​

Gör din mage glad: 11 saker du bör undvika om du har känslig mage eller IBS

Stress, dåliga kostvanor, för lite motion eller för mycket kaffe? Orsakerna till krånglande, uppblåsta och ibland onda magar kan vara många. Men det finns hjälp att få! Här får du 11 tips på vad du kan göra och undvika för att lindra dina besvär och bli vän med din mage.

Träning bra vid IBS

Många svenskar lider av IBS och dras med såväl smärta och obehag i magen som med avföringsproblem. Nu kommer det dock en ny studie som inger hopp – där fysisk aktivitet visat sig vara en bra behandling.

Slipp IBS – lugna din mage

IBS, gaser, magknip eller diarré är tyvärr vår nya svenska folksjukdom. Den goda nyheten är att det går att bli sams med sin bråkiga mage på naturlig väg.