IBS

Ny IBS-behandling mer effektiv än probiotika: ”Förbättring inom 14 dagar”

Postbiotika stärker magens befintliga bakterieflora och kan vara mer effektivt än probiotika vid behandling av IBS. Allra bäst fungerar det om det kombineras med vanliga livsstilsråd. Text: Sven E LindbergFoto: Getty Images Fyra av tio svenskar har återkommande problem med magen — och två av tio beräknas ha IBS, som ofta leder till en kraftigt…

Annica led av IBS i över 15 år: ”Jag hade en rad obalanser i kroppen”

Efter många år med IBS, smärtor och daglig ångest bestämde sig Annica Olsson: magen skulle inte längre få styra hennes liv! En utbildning i holistisk hälsa gav henne verktygen att läka – och chansen att hjälpa andra i samma situation. I dag är hon helt symtomfri och lever ett liv hon bara drömde om tidigare.

Klåda i underlivet? Din kost kan vara orsaken

Har du uppsvälld mage, klåda 
i underlivet eller ett extremt sötsug? Orsaken kan vara en överväxt av candida. 
En svamp som finns naturligt i vår tarmflora, men som kan ställa till det om den får härja fritt. Men det finns mycket du kan göra själv.​

Träning bra vid IBS

Många svenskar lider av IBS och dras med såväl smärta och obehag i magen som med avföringsproblem. Nu kommer det dock en ny studie som inger hopp – där fysisk aktivitet visat sig vara en bra behandling.

Slipp IBS – lugna din mage

IBS, gaser, magknip eller diarré är tyvärr vår nya svenska folksjukdom. Den goda nyheten är att det går att bli sams med sin bråkiga mage på naturlig väg.