Jordgubbar

7 saker du borde veta om jordgubbar

Äntligen jordgubbssäsong! Medan du njuter av de söta och saftiga jordgubbarna förebygger du hjärtsjukdom och minskar risken för cancer.

5 saker du bör veta om jordgubbar

Ingen sommar utan jordgubbar! Här är några fakta om våra älskade bär (som egentligen inte alls är bär!) som du kanske inte kände till. Och några värdefulla tips!

Gurkmeja-chia med jordgubbssalsa

Helgbrunchens höjdpunkt! Blanda (ekologiska) jordgubbar, rika på bland annat antioxidanter som polyfenoler och vitamin C, med antiinflammatorisk gurkmeja, jordnötssmör samt en probiotisk kokosyoghurt och vips har du en näringstät och mättande brunchrätt – som även är vacker!​

Basilika- och jordgubbsspritzer

Smakkombinationen i denna drink är så somrig och kan enkelt förändras med mynta/nektarin, mynta/vattenmelon – eller byt ut vattnet mot örtte! Kombuchan gör drinken extra festlig och nyttig med sina goda enzymer och bakterier. Det går även att använda kolsyrat mineralvatten för att få till bubbligheten

Ta en jordgubbe till

Bär kan minska risken för våra vanligaste folksjukdomar. Dessutom kan de göra oss smartare.

I grönsakslandet: Jordgubbar

Den svenska jordgubbssäsongen är alltid lika efterlängtad. Våra långa, ljusa sommarnätter gör att bären utvecklar extra fin arom och mjuk sötma.