Uthällt kaffe: Det bortglömda matsvinnet
Vill du gynna den biologiska mångfalden? Titta då ner i din egen kaffekopp. Det du fyller den med kan nämligen göra stor skillnad för planeten.
Uthällt kaffe: Det bortglömda matsvinnet Läs mer »
Vill du gynna den biologiska mångfalden? Titta då ner i din egen kaffekopp. Det du fyller den med kan nämligen göra stor skillnad för planeten.
Uthällt kaffe: Det bortglömda matsvinnet Läs mer »
Ska jag välja äpplet som är konventionellt odlat på Österlen eller ekoäpplet från Italien? Är ekologiskt alltid bäst och vad är mest hälsosamt? Det finns en hel del att ta ställning till när man står där vid grönsaksdisken.
Är ekologisk mat alltid ett bättre val än konventionell? Läs mer »
Som professor i biologisk mångfald cirkulerar Alexandre Antonellis liv kring arters uppkomst, liv och bortgång. Och han är djupt oroad. Effekterna av klimatförändringarna och miljöförstöringen blir allt tydligare, och kopplingen till hälsa och mat är högst relevant när det handlar om artdöden.
Alexandre kämpar för arternas överlevnad: ”Vi vet vad som behöver göras” Läs mer »
Klimatkrisens och framtidens hållbara mat är framför allt vego – men nu flyger även insekter upp på listan över uppstickare som är bra för både klimat och hälsa. Vågar du smaka insektsmjöl?
Är du redo att äta myror för klimatets skull? Läs mer »
Vi flyger allt mindre och de som äter kött har dragit ner rejält på sin konsumtion. Dessutom tänker många av oss nästan dagligen på klimatförändringarna – vilket påverkar de val vi gör i vardagen. Detta visar WWF:s Klimatbarometer för 2019.
Nu engagerar klimatet på riktigt! Läs mer »
Har du slutat flyga, köra bil, äta kött och slösa på vatten för miljöns skull? Bra! Men visste du att det finns en enkel åtgärd som ger en hela 27 gånger högre besparing av miljön?
Flytta sparandet – för klimatets skull! Läs mer »