Naturmedel och alternativmedicin

Mår du dåligt utan att veta varför? Förklaringen kan finnas i din mun

Har du fått flera diagnoser, men ingen hjälp? Finns det ingen uppenbar orsak till att du inte mår bra? Det kanske är en inflammerad tand eller en giftig fyllning som spökar! Text: Susanne HovenäsFoto: Getty Images Fina friska tänder signalerar god hälsa. Dåliga tänder med kariesangrepp kan leda till allehanda sjukdomsbesvär i käken, men även…

Stressad och frustrerad? Att skrika kan få dig att må bättre

Redan på 70-talet använde psykoterapeuter så kallad skrikterapi mot psykisk ohälsa, det lovordades av både John Lennon och Yoko Ono. I dag används inte metoden som behandling längre, men många ser fördelar med att skrika ut sina känslor och känna lycka och lugn – i alla fall för stunden.

Ny glaukombehandling: Vitamin B3 kan vara revolutionerande

Glaukom, eller grön starr, är en av våra vanligaste och mest fruktade åldersrelaterade ögonsjukdomar. Sjukdomen smyger sig på och kan i värsta fall leda till förlorad synförmåga. Svenska forskare genomför just nu en stor studie som kan komma att revolutionera behandlingen av glaukom – med hjälp av höga doser av vitamin B3.

Lider du av D-vitaminbrist? 10 tecken att vara uppmärksam på

Hälften av oss nordbor lider av D-vitaminbrist på vintern. Men visste du att 14 procent av oss har så låg nivå D-vitamin redan på sensommaren att vi riskerar att utveckla symtom på underskott av vitaminet? Symtomen kan vara många – ofta kopplar vi inte ihop dem med brist på ”solskensvitaminet”.