Nyttig efterrätt

Grillad ananas med örtsmul och kokosyoghurt

Det är gott att grilla frukt och även bär. Det naturliga sockret karamelliseras och smaken intensifieras. Ananasen är tacksam och enkel att skära upp och lägga hela klyftor på grillen. Servera med krispigt örtsmul och sval krämig yoghurt.

Kalorisnåla glasspinnar med somriga smaker: Kokos+ananas och granatäpple

Sommar, sol och värme innebär att suget efter glass stiger. Och det behöver inte vara onyttigt! Här är två hemmagjorda glasspinnar som båda är fullproppade av nyttigheter, har lågt kaloriinnehåll och mindre socker. Väljer du kokos- och ananasglassen eller den med granatäpple?

Lyxiga chokladbollar med dadlar

Byt ut godiset och stilla sötsuget med ett hälsosamt snacks! Unna dig dessa nyttiga chokladbollar gjorda på söta dadlar. Det är superenkelt att göra och dessutom är de helt glutenfria!

Sommargott till kvällsfikan: Morotskaka med syrlig smak av apelsin

Det här är en härlig, saftig och syrlig morotskaka. Morötter ger kakan en fin och söt smak och tillför fibrer och nyttiga antioxidanter, som till exempel betakaroten. Morot och apelsin är en toppenkombination som blir riktigt gott tillsammans!

Saffranskaka med fikon

När färska fikon dyker upp i butiken är det läge att göra en saftig mandelkaka med saffran. Blir du sugen utanför fikonsäsong går det lika bra med plommon, nektariner eller päron. Kakan på bilden är gjord på halv sats i en mindre form, 12 cm i diameter.