Pasta

Glutenfri lyxmat: Pasta med krämig kantarellsås

Oavsett om du har haft turen att hitta kantareller i skogen eller får köpa dem i butik kan du göra den här krämiga kantarellsåsen med vitt vin och spenat. Servera med glutenfri pasta, vi valde tagliatelle.

Grönt är skönt! Lyxig, hemmagjord pestopasta

Har du svårt att komma på nya idéer till middag? Vi hjälper dig! Varför inte prova på att laga en fräsch pasta med hemmagjord pesto? Den är enkel att göra och bara den härliga gröna färgen får ju munnen att vattnas!

Recept: Rostad pumpa- och pastagratäng

Den här gratängen passar lika bra till middag som till lunchlådan. Färdig bechamelsås finns att köpa på burk eller i påse. Eller så gör du din egen.

Pasta med kryddiga kikärtor och röd paprika

Söker du en pastarätt som går hem hos de flesta, även de som inte är vegetarianer? Här får du recept på en fyllig och färgstark pastasås med läckra små kryddiga kikärtor.

Pasta à la bolognese

Älskar du pasta men vill dra ner på kolhydraterna? Här får du ett grönt, nyttigt och smakrikt middagstips utan mjöl och gluten. En rätt som de flesta kan njuta av!

Quinoabullar med spagetti

Quinoan kändes exotisk för oss svenskar när den hittade hit från Sydamerika, men numera är de snygga och supernyttiga fröna en stapelvara även här. Varför inte prova dem som vegobullar i en härlig spaghetti?