Recept

I grönsakslandet: Färska örter

Några krukor med färska örter sprider trevnad i köket. Smaksätt middagen, olivoljan och vinägern eller varför inte baka ett doftande lantbröd.

Nyfiken på raw food?

Vill du veta mer om raw food? Här berättar Erica Palmcrantz Aziz vad det innebär och vad som är fördelarna med att leva "rått". Vi bjuder också på flera goda raw food-recept att inspireras av.

I grönsakslandet: Vitkål

För somliga väcker den skolmatsminnen, för andra ses den som en delikatess. Vitkålen är en uppskattad året-runt-grönsak på middagsbordet.

Soppor – en het trend

Soppor i många skepnader – som en liten elegant förrätt eller en het färgstark jättegryta för det stora kalaset. Snabblagad eller långkok. Vardaglig eller lyxig.

Gott efter maten

Efter en god middag passar det bra med något sött och gott till kaffet. Här får du fyra smarriga recept.

Glad vårmat

Duka upp en härlig, grön buffé med flera nyttiga munsbitar som passar lika bra till påskhelgen som till en spontan vårbjudning.

Kryddstarkt från Mellanöstern

I boken ”Kryddor från Rosengård” får vi ta del av gamla, nya och hemliga recept på både kända och okända rätter med anor från Mellanöstern.

I grönsakslandet: Palsternacka

Den som äter palsternackor, han går inte av för hackor”, Det ligger mycket i Grönsaksätarvisan i Klas Klättermus; palsternackan är supernyttig och fiberrik.

Fest på rest

Hälften av alla svenskar tar med matlåda till jobbet. Här får du tips på fyra goda och nyttiga måltider som passar perfekt att ta med och värma upp.