Stress

Träna upp ditt tålamod – lev längre och bli en bättre vän

Ett större tålamod kan faktiskt leda till ett längre liv, så om du har en kort stubin kan det vara en god investering att träna upp tålmodigheten. Här får du en enkel övning för just det, och tips som hjälper dig att varva ner när tålamodet sviktar.

Forskning visar: Stort tålamod leder till längre liv

En färsk studie gjord av Lisa Norrgren, doktor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg, visar att människor med stort tålamod håller sig friskare och lever längre. Så vill vi hålla oss friska – ja då är det bra att jobba lite på att bli mer tålmodig!

Stressad och frustrerad? Att skrika kan få dig att må bättre

Redan på 70-talet använde psykoterapeuter så kallad skrikterapi mot psykisk ohälsa, det lovordades av både John Lennon och Yoko Ono. I dag används inte metoden som behandling längre, men många ser fördelar med att skrika ut sina känslor och känna lycka och lugn – i alla fall för stunden.

Terapeutens 8 tips för att motverka stress – Ta kommando över din tid

Det är inte alla som behöver gå i terapi eller medicinera för att klara av livets motgångar. I många fall räcker det med kunskap, verktyg och övning för att bli kapabel att hantera svårigheter som du råkar ut för, menar Marianne Scheja som under många år har jobbat som terapeut och hjälpt sina klienter att åter få livet på rätt köl.