Tarmhälsa

Ny IBS-behandling mer effektiv än probiotika: ”Förbättring inom 14 dagar”

Postbiotika stärker magens befintliga bakterieflora och kan vara mer effektivt än probiotika vid behandling av IBS. Allra bäst fungerar det om det kombineras med vanliga livsstilsråd. Text: Sven E LindbergFoto: Getty Images Fyra av tio svenskar har återkommande problem med magen — och två av tio beräknas ha IBS, som ofta leder till en kraftigt…

Annica led av IBS i över 15 år: ”Jag hade en rad obalanser i kroppen”

Efter många år med IBS, smärtor och daglig ångest bestämde sig Annica Olsson: magen skulle inte längre få styra hennes liv! En utbildning i holistisk hälsa gav henne verktygen att läka – och chansen att hjälpa andra i samma situation. I dag är hon helt symtomfri och lever ett liv hon bara drömde om tidigare.

Probiotika: Superbakterierna din mage kommer att älska

Det sägs att 80 procent av vårt immunförsvar sitter i tarmen och att bakterierna där har direkt koppling till hjärnan och nervsystemet. Med hjälp av probiotika får vi en balanserad tarmflora och stöttar både kropp och knopp. Dietisten Sofia Antonsson berättar allt du behöver veta om superbakterierna.

Klåda i underlivet? Din kost kan vara orsaken

Har du uppsvälld mage, klåda 
i underlivet eller ett extremt sötsug? Orsaken kan vara en överväxt av candida. 
En svamp som finns naturligt i vår tarmflora, men som kan ställa till det om den får härja fritt. Men det finns mycket du kan göra själv.​

Mat som är snäll mot magen

Aldrig hade Hanna Göransson kunnat ana hur mycket bättre hon skulle må av att dra ner på gluten, socker och mjölk. Så bra att det blev en kokbok. Här ger hon oss en inblick i sina tankegångar och 4 härliga recept från boken!