Tarmhälsa

Probiotika: Superbakterierna din mage kommer att älska

Det sägs att 80 procent av vårt immunförsvar sitter i tarmen och att bakterierna där har direkt koppling till hjärnan och nervsystemet. Med hjälp av probiotika får vi en balanserad tarmflora och stöttar både kropp och knopp. Dietisten Sofia Antonsson berättar allt du behöver veta om superbakterierna.

Gör din mage glad: 11 saker du bör undvika om du har känslig mage eller IBS

Stress, dåliga kostvanor, för lite motion eller för mycket kaffe? Orsakerna till krånglande, uppblåsta och ibland onda magar kan vara många. Men det finns hjälp att få! Här får du 11 tips på vad du kan göra och undvika för att lindra dina besvär och bli vän med din mage.

Mat som är snäll mot magen

Aldrig hade Hanna Göransson kunnat ana hur mycket bättre hon skulle må av att dra ner på gluten, socker och mjölk. Så bra att det blev en kokbok. Här ger hon oss en inblick i sina tankegångar och 4 härliga recept från boken!

Probiotika – bakterier som håller magen i form

Trots att vi har ett kilo bakterier i magen kan man behöva fylla på för att lindra diarré, gas­bildning, förstoppning och magknip. Det finns probiotika i piller och pulver, men också som berikning i juice, fruktsoppor, fil och yoghurt.

Ballongmage

En miljon svenskar beräknas till och från ha besvär med ballongmage.  Med det menas svullen, bullrig mage på grund av gasbildning.

Slipp IBS – lugna din mage

IBS, gaser, magknip eller diarré är tyvärr vår nya svenska folksjukdom. Den goda nyheten är att det går att bli sams med sin bråkiga mage på naturlig väg.