Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Durrasallad, 4 portioner
2 dl durrakorn, blötlagda 2 timmar
1 tsk spirulina
1 tsk örtsalt
1 citronzest
2 msk olivolja/avokadoolja
½ tsk svartpeppar
300 g brysselkål
2 msk avokadoolja, eller smör/ghee till stekning
Havssalt och svartpeppar
Rödbetsdressing, ca 3 dl
1/3 dl äppelcidervinäger
½ rödbeta, rå
1 msk dijon
1 tsk örtsalt
½ tsk svartpeppar
1 dl kokosolja
1 dl kokosyoghurt eller kokosmjölk
Tillbehör
2 avokado
1 dl surkål
1 knippe dill
2 msk kapris
1 dl rostade hasselnötter
rödbetsgroddar
Så här gör du durrasallad
- Mixa samtliga ingredienser till dressingen i en blender eller med en stavmixer till en jämn fluffig dressing. Förvara svalt till servering. Håller en vecka i kylskåp.
 - Skölj den blötlagda durran och koka den i nytt vatten cirka 20 minuter.
 - Ansa brysselkålen under tiden och dela dem på mitten. Stek på medelhög värme i ca 10 minuter, rör om då och då. Salta och peppra.
 - Häll av vattnet från durran och låt svalna.
 - Tillsätt smaksättare som spirulina, örtsalt, citronzest, olivolja och svartpeppar. Rör runt så att alla smaker blandar sig.
 - Servera durra och brysselkål med avokado, surkål, dill, kapris, hasselnötter, groddar och rödbetsdressing.
 
Näringsberäkning
Per portion: 731 kcal, 9 g protein, 64 g fett, 27 g kolhydrater, 11 g fibrer
Mjölkfri, glutenfri, antioxidantrik
Vitaminer: E, folat, C, B6, niacin
Mineraler: Magnesium, kalium, fosfor, zink
Senaste recepten från Tidningen Hälsa:
- 

Foto: Chris Tonnesen
Citronsmakande zucchinisallad med fetaost, bönor och pinjenötter
 - 

Enkel vegetarisk pasta som passar både till vardag och fest. Foto: Chris Tonnesen
Gnocchi med ärtkräm, parmesan och rökt tofu
 - 

Hemlagad gatukökslyx! Foto: Chris Tonnesen
Hemgjord falafel med gröna ärtor
 - 

Rejäla limpor mättar bra! Foto: Åsa Dahlgren
Solroslimpor med fullkorn
 
													
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            









                            
                            
                            