Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Ugnsrostad morot med rökt Bärta
8-10 portioner
600 g morötter, olika färger
3 msk olivolja
1 tsk havssalt
Svartpeppar från kvarn
200 g rökt Bärta tempeh
Till servering
Dillkvistar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skrubba morötterna och dela dem på mitten. Lägg på en plåt och vänd runt i olivolja, havssalt och svartpeppar.
- Hyvla Bärta tempehn med en mandolin eller osthyvel, rulla ihop och stick ner bland morötterna. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen ca 25 minuter.
- Servera direkt.
Per portion: 114 kcal, 3 g protein, 8 g fett, 6 g kolhydrater, 4 g fibrer
Glutenfri, mjölkfri, antioxidantrik
Vitaminer: A, E, niacin, B6, folat,
Mineraler: Kalium, fosfor, zink, magnesium
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Saffranstabbouli med blomkål och granatäpple
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili




















