Recept: Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Chèvrecrostini med edamameröra
4 portioner
4 skivor valnötsbröd
2 dl kokta edamamebönor, kalla (Edamamebönor till röran hittar du i frysdisken. Variera med att göra röran på gröna ärtor, det blir också mycket gott.)
100 g getost, bredbar
2 msk finhackade valnötskärnor
1 msk finhackad basilika
1 msk jungfruolja
flingsalt, nymalen svartpeppar
Gör så här
- Rosta och dela brödskivorna.
- Mixa bönorna (spara lite till garnering) i en liten mixer eller med mixerstav.
- Blanda bönor och getost i en skål. Blanda i nötter och basilika.
- Bred röran på crostini och lägg på ett serveringsfat eller bricka. Droppa över lite jungfruolja. Salta och peppra.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Saffranstabbouli med blomkål och granatäpple
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili




















