Panerade tofuspett med het sås
10 portioner
Tofu 500 g
1 dl kokosolja till stekning/fritering
Spett
Marinad
½ dl barbecuesås
½ dl tamari
1 tsk chilipulver
1 msk finriven ingefära
1 msk äppelcidervinäger
Till panering
1 ägg, veganskt alternativ finns
1 dl rismjöl
2 dl panko, glutenfritt alternativ finns
Salsa
100 g tomat
4 st dadlar, ca 40 g
1 lime, zest och juice
3 skivor picklad jalapeño alternativt ¼ färsk röd chili
¼ dl soja
2 msk tahini, jordnötssmör eller mandelsmör
½ dl vatten
Havssalt till avsmakning
Gör så här:
- Skär tofun i centimetertjocka långsmala bitar.
- Vispa samman marinaden. Placera tofu och marinad i en plastpåse, vänd runt så att allt blandas. Marinera helst ett dygn.
- Vänd tofubitarna i rismjöl, ägg och sen panko. Jag använder två gafflar.
- Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek tofun på medelhög värme runt om.
- Trä upp på spett, toppa med en oliv, tomat eller annan grönsak.
- Servera med salsa. Mixa samtliga ingredienser till salsan med en stavmixer eller i en blender.
- Smaka av och tillsätt aningens med salt om det behövs.
- Förvara svalt till servering.




















