Här smaksätter vi vår fritters med persilja och dill, men föredrar du andra örter går det bra att byta och krydda på andra sätt.
Rotfruktsfritters med tahinikräm
12 stycken
Fritters
1 stor sötpotatis eller 2 små
100 g riven morot
100 g riven rödbeta
3 msk hackad bredbladig persilja
3 msk hackad dill
2 msk sesamfrön
2 dl ströbröd
3 ägg
salt, peppar
4 dl frityrolja
Tahinikräm
1 msk tahini
1 citron
2½ dl crème fraîche
1 msk sesamolja
gräslök
Gör så här:
- Fritters: Skala sötpotatisen och riv den grovt. Lägg den i en skål tillsammans med riven morot och rödbeta. Blanda väl med hackade örter, sesamfrön och ströbröd.
- Vispa äggen med salt och peppar i en skål. Häll det vispade ägget i grönsakerna. Rör ihop väl.
- Hetta upp frityroljan i en djup stekpanna. Forma grönsaksblandningen till fritters.
- Stek 2-3 fritters åt gången i 2-3 min på varje sida tills de är gyllene och krispiga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Tahinikräm: Blanda tahinin med citronsaft. Rör ihop med gräddfil och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite gräslök. Doppa dina fritters i tahinikrämen.




















