Ingredienser
Till 4 personer:
100 g kantareller
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk olivolja
250 g finhackad grönkål
4 msk hackad bredbladig persilja
4 ägg
salt, peppar efter smak
250 g ricottaost
100 g riven Emmentaler-ost
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader. Rengör kantarellerna. Skölj dem lätt och klappa dem torra i en kökshandduk.
2. Skala löken och vitlöken. Hacka båda fint. Smält smör och olja i en stekpanna. Fräs löken och vitlöken tills den mjuknar, utan att ta färg.
3. Lägg i svampen i pannan, stek i 4-5 min utan att röra om för mycket. Skaka pannan efter 2 min.
4. Tillsätt grönkål och persilja vänd runt i några minuter.
5. Vispa ägg med salt och peppar i en skål. Rör ner ricottan i äggblandningen.
6. Tillsätt fyllningen från stekpannan till äggblandningen, blanda väl.
7. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg fyllningen i formen och strö över riven Emmentaler. Grädda gratängen mitt i ugnen i 30-35 minuter. Servera med ett gott bröd och en sallad.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Saffranstabbouli med blomkål och granatäpple
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili




















