Tilltugg med kålrot, getost och äpple
Ingredienser
Ca 10 portioner
900 g kålrot 
1 msk grönsaksbuljong 
1 msk ljus miso 
1 liter vatten 
2 msk ghee eller smör 
1 äpple 
1/3 dl honung 
¾ dl äppelcidervinäger 
¾ dl vatten 
1 nypa havssalt 
150 g hård getost som Ribeau Pierre eller Agour 
Till servering
Blomma från oxalis 
Svartpeppar från kvarn 
Gör så här
- Skala kålroten och skär i 2 x 2 cm stora kuber.
 - Sätt ugnen på 150 grader.
 - Koka kålroten i vatten med buljong och misopasta i ca 2 minuter under lock.
 - Häll av vattnet och lägg kålroten på en plåt, pensla med ghee eller rumsvarmt smör.
 - Sätt in i ugnen och baka i ca 40 minuter tills den mjuknat och fått lite färg.
 - Låt svalna.
 - Det inlagda äpplet görs med fördel dagen före. Blanda honung, äppelcidervinäger, vatten och salt i en burk med tättslutande lock. Rör ut honungen i vätskan.
 - Hyvla äpplet på en mandolin, ca 3 mm tjocka skivor och lägg i burken.
 - Montering av tilltugget: Trä kålrot, äpple och kuber av osten på tandpetare eller små spett. Ställ upp på en bricka, toppa med blommor och svartpeppar från kvarn.
 
Näringsinnehåll
Per portion: 133 kcal, 3 g protein, 7 g fett, 12 g kolhydrater, 3 g fibrer Glutenfri, antioxidantrik
Vitaminer: C, B6, folat, B12, niacin, B2, B1, A
Mineraler: Fosfor, kalcium, kalium
															
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            









                            
                            
                            