Papayaceviche
8 portioner
350 g papaya eller sötpotatis
1 avokado
4 snacksgurkor eller ½ vanlig gurka
1 dl kokoschips
1 kruka koriander
Marinad
2 msk limejuice
½ msk tamari
1 msk fisksås, veganskt alternativ finns
1 msk olivolja
6 st skivor picklad jalapeno
Till servering
Rostade sesamfrön
Gör så här
- Blanda ingredienserna till marinaden i en stor skål.
- Om du använder sötpotatis, skär den i mindre bitar och ångakoka den. Låt aningens tuggmotstånd finnas kvar.
- Skär skala och kärna ur papayan (kärnorna kan med fördel mixas ner
- i en dryck eller att tugga på i samband med måltid för bättre matsmältning).
- Skär papaya och avokado i bitar och lägg i marinaden. Kärna ur gurkan, men använd gurkkärnorna i cevichen, skär gurkan i mindre bitar och blanda ner i marinaden tillsammans med kokoschips och grovt hackad koriander.
- Ställ cevichen svalt till strax före servering.
- Lägg upp i vackra glas eller små skålar, toppa med sesamfrön.




















