Pytt i panna med harissa och stekt ägg
4 portioner
1 kålrot, ca 500 g
4 potatisar, fasta
1 klyfta rotselleri, ca 200 g
2 morötter
1 gul lök
2 msk smör
2 msk olivolja
1 msk harissa (chilipasta)
salt och svartpeppar
4 ägg
Garnering och servering
2 msk finhackad bladpersilja
bröd
tjock yoghurt
Gör så här
- Skala och skär kålrot, potatis, selleri och morötter i små bitar. Skalaoch finhacka lök.
- Hetta upp en rejäl stekpanna och tillsätt smör och olja. Fräs löken i några minuter tills den fått lite färg och börjat mjukna.
- Häll ner resten av de hackade grönsakerna och stek tills de mjuknat, rör då och då. Krydda med harissa, salt och peppar, blanda.
- Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja eller smör. Stek äggen på en sida tills vitan stelnat och gulan är krämig.
- Garnering och servering: Toppa rätten med persilja. Servera gärna med gott bröd och någon matsked tjock yoghurt.




















