Solroslimpor, 2 stycken
½ paket jäst, 25 g
5 dl kallt vatten
½ dl olivolja
½ msk salt
2 dl solrosfrön
ca 13 dl kärnvetemjöl med fullkorn
Gör så här:
- Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig.
- Rör ner olivolja, salt, solrosfrön och det mesta av mjölet. Arbeta till en kladdfri deg.
- Arbeta degen i 10 minuter för hand eller i 5 minuter i en hushållsassistent. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 jämnstora delar. Forma varje del till en oval limpa.
- Låt jäsa övertäckta på bakpappersklädd plåt i 25–30 minuter.
- Gör några snitt i varje limpa med en vass kniv och strö på lite mjöl.
- Grädda limporna en bit ner i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter. Låt svalna utan bakduk på galler.




















