Rå zucchini är särskilt delikat när den är liten och fast i köttet. Prova gärna med flera olika sorter. De små ljusgröna varianterna är superläckra och kan ofta hittas hos arabiska livsmedelsbutiker.
4 portioner
50 g pinjenötter
3 små/smala zucchini
1 burk vita bönor eller smörbönor
2 avokado
150 g fetaost
1 liten knippe dill
½ citron
5 msk olivolja
Salt, svartpeppar
Gör så här:
- Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna på medelvärme i 8-10 minuter.
- Skär zucchinin i tunna skivor och lägg dem i en salladsskål. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av innan de läggs i salladen.
- Skär avokado och fetaost i tärningar och lägg i salladen tillsammans med grovhackad dill.
- Blanda med saften från en halv citron och olivolja. Krydda med salt och peppar och strö pinjenötterna över.




















