Rik på betakaroten, som omvandlas till vitamin A i kroppen, gör moroten till en viktig komponent i vardagsmaten. Den är lättanvänd och väldigt god. Spana in utbudet av morötter i olika färger.
Här har jag valt att göra en rätt inspirerad av det Koreanska köket. Gochujang är en fermenterad chilipasta med en sötstark smak, perfekt hetta i dessa biffar
8 stycken
2 morötter, ca 180 g
200 g tofu
½ dl tapioca eller maizena
2 ägg
1 msk gouchang
2 msk soja, tamari
1 msk rostad sesamolja
Kålrotssallad
150 g kålrot
½ dl kimchi
1 kruka koriander
3 msk rostade sesamfrön
Salt
Ananassalsa
2 dl ananas, fryst eller färsk
1 dl yoghurt, 10%
1 msk curry
½ msk riven ingefära
1 lime, zest
1 tsk örtsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 185 grader, varmluft
- Morotsbiffar: Riv moroten grovt. Smula sönder tofun på ett hushållspapper, pressa tofun i pappret för att få bort överflödigt vatten.
- Blanda morot, tofu och tapioca i en bunke.
- Vispa äggen med gouchang, soja och rostad sesamolja. Vänd runt i äggsmeten med tofu/morot.
- Placera 8 högar på en plåt med bakplåtspapper. Jag använder en rund metallform för att skapa jämna biffar. Platta till.
- Ringla över lite olivolja och tillaga i ugnen ca 30 minuter.
- Biffarna passar fint att steka på en aning efter ugnstillagning.
- Kålrotssallad: Strimla kålroten, skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
- Blanda med kimchi, hackad koriander och sesamfrön, smaka av med salt.
- Ananassalsa: Mixa i en blender. Förvara svalt till servering.




















