8 portioner
400 g blomkål
2 msk ghee eller olivolja
1 tsk kokossocker
1 tsk havssalt
½ g saffran
200 g rotselleri
1 msk olivolja
1 dl strimlad salladslök
1 granatäpple
½ kruka mynta
½ kruka persilja
1 citron, zest och juice
½ röd chili
Till servering
100 g blå kornblomst (dansk ekologisk blåmögelost)
2 dl brödkrutonger av danskt rågbröd
Gör så här:
- Hacka och fördela blomkålen i 1 cm stora bitar.
- Hetta upp ghee i stekpanna och tillsätt blomkålen, sänk till medelvärme och stek runt blomkålen i 10 minuter.
- Mortla kokossocker, salt och saffran och strö över blomkålen, stek ytterligare några minuter och dra av från värmen. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Skala och finhacka rotsellerin (ca ½ cm X ½ cm), lägg på en plåt och blanda runt med olivolja, salta och peppar.
- Baka av i ugnen ca 40 minuter.
- Strimla salladslök, slå ut granatäppelkärnorna, hacka örterna och finhacka chilin. Blanda med blomkålen, juice och zest av citron. Tillsätt rostad rotselleri och blanda runt.
- Servera salladen i små skålar eller glas. Toppa med blå kornblomstost och rågbrödskrutonger.




















