Så förändrades Annikas liv – tack vare kosttillskottet

Egenföretagaren Annika hade bestämt sig, hon ville förbättra sina kostvanor för en mer hälsosam livsstil. När hon kom i kontakt med ett svenskt kosttillskott var hon inte sen att våga testa – och det ångrar hon inte en sekund.

Egenföretagaren Annika hade bestämt sig, hon ville förbättra sina kostvanor för en mer hälsosam livsstil. När hon kom i kontakt med ett svenskt kosttillskott var hon inte sen att våga testa – och det ångrar hon inte en sekund.

Annika har aldrig varit särskilt intresserad av kosttillskott eller ”mirakelkurer” eftersom hon inte trott att de faktiskt fungerar. Men när hon väl tagit beslutet att lägga om sin kost sökte hon efter produkter på marknaden som kunde hjälpa henne, men det var svårt att hitta rätt. Utöver det finns det en rad regler och riktlinjer kring vad man bör äta och inte när man vill förbättra kosten, och ibland kan det bidra till att motivationen sviktar, menar Annika. För henne visade sig kosttillskottet Appethyl® vara ett enkelt och hållbart alternativ – utan pekpinnar.
– Jag hade egentligen inga förväntningar, men det visade sig vara ett viktigt stöd för att jag skulle ändra mina kostvanor, berättar hon.

Grundar sig på svensk forskning

Appethyl® grundar sig i professor Charlotte Erlanson-Albertssons forskning kring kost, hälsa och välmående vid Lunds universitet. Hon frågade sig varför maten vi äter idag så lätt leder till överkonsumtion och övervikt, när vi egentligen borde känna oss nöjda. Efter tjugo års forskning på området är hennes budskap solklart: Vi äter för mycket.
– Vi borde äta högst tre gånger om dagen, istället för att småäta. Hade vi gjort det hade fler varit normalviktiga, säger Charlotte. 

Hennes forskning visar att vi har starka hungersignaler som motiverar oss att äta när vi saknar energi, men att våra mättnadssignaler är svagare. Efter år av studier och försök med att öka mättnadskänslan utan att öka energiintaget fann Charlotte ämnet thylakoider. Det kan extraheras ur spenat och på ett effektivt sätt frisätter det våra mättnadshormoner när det intas i samband med mat.

Appethyl® innehåller thylakoider som utvinns ur spenat.

Minskar behovet av att småäta

För en god kosthållning krävs det att mage och tarm samspelar väl med hjärnan, det vill säga att de skickar signaler om mättnadskänsla när vi ätit. Thylakoider frisätter mättnadshormoner som gör att vi kan känna oss mätta och belåtna längre. Det syntes tydligt i en studie som gjordes där 35 kvinnor under tolv veckor fick begränsa sig till tre måltider per dag samt ägna 30 minuter dagligen åt fysisk aktivitet. Halva gruppen fick 5 gram thylakoider per dag, medan andra halvan fick ett placebo-substitut. De kvinnor som fick thylakoider gick i snitt ner 5 kilo och menade dessutom att de inte kände något intresse av att småäta mellan måltiderna. De som fått placebo hade endast tappat 3,5 kilo i snitt och en majoritet angav att de kände ett behov av att småäta.

Annika fick effekt efter bara två veckor

Annika fick effekt efter bara två veckors användande av Appethyl®.

Annika var en av dem som deltog i studien, och som fick Appethyl®. Efter att ha använt Appethyl® dagligen upplevde hon märkbar effekt efter bara två veckor. Förutom att mätvärdena visade sänkta blodsockernivåer så kände hon en ökad mättnadskänsla efter måltider, vilket gjorde det lättare att undvika fikabröd och söta mellanmål – även långt efter att studien avslutats.
– Jag har inte behövt testa någon ny hälsokur sedan dess, eftersom Appethyl® visade sig vara en långsiktig lösning, säger hon.

Sedan Annika deltog i studien har det publicerats flera liknande undersökningar som pekar i samma riktning: Appethyl® förlänger mättnadskänslan och stabiliserar blodsockret. Annika tycker att forskningen stämmer väl överens med hennes egen upplevelse av Appethyl®.
– Jag rekommenderar Appethyl® till alla som har svårt att hitta motivation att lägga om sina kostvanor eller som helt enkelt behöver stöd för att sluta småäta, säger hon och tillägger:
– Med Appethyl® är ingenting förbjudet, utan jag har kunnat leva ett normalt liv.

Så fungerar Appethyl®

Appethyl® gör det lättare att: 

• Anpassa aptit efter behov
• Frisätta mättnadshormoner från tarmen (kolecystokinin och glukagonliknande peptid)
• Förlänga mättnadskänslan
• Minska småätande
• Få viktnedgång vid längre regelbunden användning
• Sänka blodfetter och kolesterol i blodet
• Förbättra bakteriefloran av Lactobacillus Reuteri

Vill du veta mer om Appethyl®? 
Besök www.appethyl.com eller följ @appethyl_sverige på Instagram.
Appethyl® är ett växtbaserat pulver. En förpackning innehåller 30 dagsdoser á 5 gram i smakerna mild spenat/neutral eller citron.

Appethyl®, en produkt från Greenleaf Medical AB, ett svenskt forsknings- och utvecklingsföretag som utvecklar och säljer växtbaserade kosttillskott med väldokumenterade hälsofördelar. Besök www.appethyl.com för mer information.