Helbakad rotselleri med timjan

Rotsellerin tar sin tid i ugnen, men smaken är väntan värd. Varsågod här får du ett hälsosamt och läckert recept.

Helbakad rotselleri med timjan

4 portioner
1 rotselleri, ca 1 kg
2 msk smör/margarin
200 g svamp
1 krm timjan
1 krm svartpeppar
salt
2 dl gröna linser, kokta
1 gul paprika
3 dl okokt fullkornscouscous
1 knippe bladpersilja

Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa rotsellerin. Lägg på bakplåtspapper i ugnsfast form, smörj med lite av smöret. Baka i ugnen i minst en timme.

Fräs svampen i resterande smör. Smaka av med timjan, peppar och salt. Blanda i linserna.

Hacka paprikan i riktigt små bitar. Den är med i rätten på grund av sin färg och knaprighet och ska vara rå. Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet.

Lägg upp rotsellerin på serveringsfat, häll på svampröran. Toppa med persilja. Servera med couscous.

Näringsinnehåll/portion:
383 kcal / 13 g protein / 11 g fett / 52 g kolhydrater

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!