Underbara underliv – eller?

Nej, så är det tyvärr inte överallt. Enligt en undersökning gjord av Libresse skäms fyra av tio kvinnor över sitt underliv – lika många som drar sig för att prata om det och visa upp det för sin partner.

15 procent. Så många av de tillfrågade kvinnorna i Libresse undersökning har känt att de varit tvungna att be om ursäkt för utseendet på sitt underliv i en intim situation! Ännu fler, 42 procent, skäms i det tysta och tycker inte att utseendet motsvarar det som är idealet.

I ålderskategorin 18-24 år skulle 41 procent ändra utseendet på sin vulva om det var möjligt!

– Samhällets utseendefixering i kombination med att vi inte pratar om våra underliv har med största sannolikhet bidragit till att kvinnor ofta har en snedvriden bild av sitt underliv. Det måste vi ändra på! Det finns inte ett underlivsideal – alla vulvor är unika och varje kvinnas underliv är perfekt, säger Jenny Smith marknadsansvarig för Libresse i Norden i ett pressmeddelande.

Hon skulle gärna se mer undervisning i skolan. Enligt Libresse-undersökningen har var fjärde kvinna aldrig tittat på sitt underliv med en spegel.

–       Vi måste öka kunskapsnivån och bryta tystnaden kring det kvinnliga könet. Vi måste bryta föreställningen om att det finns ett idealt underliv, säger Jenny Smith.