Varannan kvinna har ont

Smärtor i rygg, nacke, axlar, muskler och leder är vanligt och i en ny undersökning uppger nästan varannan kvinna att de har ont – varje vecka!

Anledningarna till att man får smärtor i kroppen kan vara många. Dålig hållning, stillasittande eller ensidig arbetsställning, åldersförändringar, diskbråck, inflammationer och muskelspänningar är några av de vanligaste.

Och en ny undersökning gjorda av Novus på uppdrag av Ipaflex visar att det är oerhört vanligt. Hela 22 procent av de tillfrågade uppger att de har smärtor varje dag och 47 procent av kvinnorna varje vecka. Undersökningen visade också att det vanligaste är att söka behandling hos kiropraktor, naprapat eller fysioterapeut.

I ett pressmeddelande delar Ipaflex med sig av sina bästa tips för att minska på kroppssmärtan:

  • Rör på dig och var fysiskt aktiv i vardagen! All form av rörelse kan påverka din hälsa positivt. Rekommendationen är att du som är vuxen rör dig minst 150 minuter varje vecka. Vardagsmotion kan vara att ta trapporna i stället för hissen eller rulltrappan, gå av bussen eller tåget en hållplats tidigare eller promenera med barnen till förskola eller skola i stället för att ta bilen eller bussen.
  • Ta pauser i arbetet: Organisera arbetsplatsen så att du måste resa dig ibland. Börja med det lilla, till exempel höj- och sänkbart skrivbord eller en kort bensträckare varje halvtimme om du sitter mycket vid datorn.
  • Receptfria värktabletter kan hjälpa dig när du har ont. Ibland kan det också vara svårt att sova på grund av värken och då kan receptfria värktabletter lindra smärtan.

Bättre vård vid endometrios