Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Kålrabbi med färskost och fikon, 12 portioner
3 st kålrabbi
2 msk ljus tahini
2 msk vatten
2 fikon
½ dl färskost
Till servering:
Rostade sesamfrön
Rosésallad
Så här gör du kålrabbi med färskosttopping
- Skala kålrabbi med en kniv.
 - Skär en halv centimeter tjocka skivor av varje kålrabbi.
 - Stansa ut blommor av kålrabbin med en pepparkaksform. Det som blir över använder du till en sallad eller i en soppa vid ett senare tillfälle.
 - Vispa samman tahini med vatten så att den blir lite rinnig.
 - Halvera och skär fikonet i skivor.
 - Montera tilltugget genom att först bre på rikligt med färskost, toppa med fikon och ringla över tahini samt strössla med sesamfrön. Gott och enkelt!
 
Näringsberäkning
Per portion: 36 kcal, 1 g protein, 2 g fett, 3 g kolhydrater, 1 g fibrer
Glutenfri
Vitaminer: C, B6, niacin, folat, B1, E
Mineraler: Kalium, magnesium, fosfor, kalcium, zink, järn
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
- 

Foto: Chris Tonnesen
Citronsmakande zucchinisallad med fetaost, bönor och pinjenötter
 - 

Enkel vegetarisk pasta som passar både till vardag och fest. Foto: Chris Tonnesen
Gnocchi med ärtkräm, parmesan och rökt tofu
 - 

Hemlagad gatukökslyx! Foto: Chris Tonnesen
Hemgjord falafel med gröna ärtor
 - 

Rejäla limpor mättar bra! Foto: Åsa Dahlgren
Solroslimpor med fullkorn
 - 

Nybakat bröd – en riktigt lyxig frukost! Foto: Åsa Dahlgren
Saftiga rågrutor i långpanna
 - 

Foto: Eva Hildén
Mandelchokladtårta med hallonsylt och fruktig mousse
 
													
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            









                            
                            
                            