Av: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Grillad ananas
4 portioner
1 ananas
2 dl riven kokos
1 kruka basilika, ca 20 g
1/3 dl björksocker
1 lime, juice och zest
1 nypa havssalt
Till servering:
2 dl kokosyoghurt
Gör så här:
- Skär ananasen i klyftor. Blasten kan vara kvar och användas att hålla i och enkelt vända runt dem.
 - Pensla dem lätt med lite olivolja eller smör.
 - Grilla ananasen långsamt på glödens eftervärme.
 - Mixa samtliga ingredienser till basilikasmulet i en matberedare. Lägg ut på en plåt och torka i ugnen, 50 grader varmluft, i ca 3 timmar. Smulet är gott att äta även utan att torkas, men då är det bäst att äta upp direkt. Torkat smul kan förvaras i en tätslutande burk i ca 2 veckor.
 
Näringsberäkning
Per portion: 272 kcal, 3 g protein, 20 g fett, 22 g kolh, 4 g fibrer
Glutenfri, mjölkfri, antioxidantrik Vitaminer: C, B6
Mineraler: Magnesium, kalium, fosfor
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
- 

Foto: Chris Tonnesen
Citronsmakande zucchinisallad med fetaost, bönor och pinjenötter
 - 

Enkel vegetarisk pasta som passar både till vardag och fest. Foto: Chris Tonnesen
Gnocchi med ärtkräm, parmesan och rökt tofu
 - 

Hemlagad gatukökslyx! Foto: Chris Tonnesen
Hemgjord falafel med gröna ärtor
 - 

Rejäla limpor mättar bra! Foto: Åsa Dahlgren
Solroslimpor med fullkorn
 - 

Nybakat bröd – en riktigt lyxig frukost! Foto: Åsa Dahlgren
Saftiga rågrutor i långpanna
 - 

Foto: Eva Hildén
Mandelchokladtårta med hallonsylt och fruktig mousse
 
													
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            









                            
                            
                            