Recept och foto: Lise M. Stang-Jacobsen
Vegetarisk curry med blomkål, 4 portioner
1 stor blomkål
4 stora potatisar
2 vitlöksklyftor
1 cm färsk ingefära
1 dl vatten
1 gul lök
0,5 röd chili
1 burk kikärtor
2 msk olja
2 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
2 msk garam masala-sås
150 g spenat
0,5 tsk salt
Till servering
Färsk koriander
0,5 lime
Så här lagar du vegetarisk curry:
- Skär potatisen i tärningar och blomkålen i små buketter.
 - Koka potatitisen mjuk, gör samma sak med blomkålen i en annan kastrull.
 - Låt kikärtorna rinna av. Finhacka lök, chili och ingefära.
 - Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök, chili och ingefära. Tillsätt alla kryddor och rör om väl.
 - Tillsätt potatis, blomkål, kikärtor och vattnet och låt detta sjuda i några minuter. Tillsätt spenaten mot slutet. Smaka av med salt och peppar efter smak.
 - Pressa lite limesaft över och dekorera med färsk koriander. Servera.
 
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
- 

Foto: Chris Tonnesen
Citronsmakande zucchinisallad med fetaost, bönor och pinjenötter
 - 

Enkel vegetarisk pasta som passar både till vardag och fest. Foto: Chris Tonnesen
Gnocchi med ärtkräm, parmesan och rökt tofu
 - 

Hemlagad gatukökslyx! Foto: Chris Tonnesen
Hemgjord falafel med gröna ärtor
 - 

Rejäla limpor mättar bra! Foto: Åsa Dahlgren
Solroslimpor med fullkorn
 - 

Nybakat bröd – en riktigt lyxig frukost! Foto: Åsa Dahlgren
Saftiga rågrutor i långpanna
 - 

Foto: Eva Hildén
Mandelchokladtårta med hallonsylt och fruktig mousse
 
													
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            









                            
                            
                            