Recept och foto: Malin Randeniye
Kakaovåfflor, ca 5-6 stycken
75 g (1 1/2 dl) bovetemjöl
100 g (1 1/2 dl) potatismjöl
1 msk kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
50 g smält smör
1 msk flytande honung
Till servering:
Dulce de leche
Björnbär
Kakaonibs
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Blanda alla torra ingredienser väl i en separat bunke. Tillsätt alla våta ingredienser och blanda om till en jämn smet.
- Hetta upp ett våffeljärn, ta i lite matfett i pannan innan första våfflan men sedan behövs inget mer fett.
- Grädda våfflorna gyllene, när ångan från våffeljärnet avtar något brukar våfflorna vara klara.
- Servera med en generös klick dulce de leche, några björnbär och lite kakaonibs.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Saffranstabbouli med blomkål och granatäpple
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili




















