Recept och foto: Malin Randeniye
Kakaovåfflor, ca 5-6 stycken
75 g (1 1/2 dl) bovetemjöl
100 g (1 1/2 dl) potatismjöl
1 msk kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
50 g smält smör
1 msk flytande honung
Till servering:
Dulce de leche
Björnbär
Kakaonibs
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna något.
 - Blanda alla torra ingredienser väl i en separat bunke. Tillsätt alla våta ingredienser och blanda om till en jämn smet.
 - Hetta upp ett våffeljärn, ta i lite matfett i pannan innan första våfflan men sedan behövs inget mer fett.
 - Grädda våfflorna gyllene, när ångan från våffeljärnet avtar något brukar våfflorna vara klara.
 - Servera med en generös klick dulce de leche, några björnbär och lite kakaonibs.
 
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
- 

Foto: Chris Tonnesen
Citronsmakande zucchinisallad med fetaost, bönor och pinjenötter
 - 

Enkel vegetarisk pasta som passar både till vardag och fest. Foto: Chris Tonnesen
Gnocchi med ärtkräm, parmesan och rökt tofu
 - 

Hemlagad gatukökslyx! Foto: Chris Tonnesen
Hemgjord falafel med gröna ärtor
 - 

Rejäla limpor mättar bra! Foto: Åsa Dahlgren
Solroslimpor med fullkorn
 - 

Nybakat bröd – en riktigt lyxig frukost! Foto: Åsa Dahlgren
Saftiga rågrutor i långpanna
 - 

Foto: Eva Hildén
Mandelchokladtårta med hallonsylt och fruktig mousse
 
													
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            









                            
                            
                            