Recept och foto: Malin Randeniye
Bakad aubergine med citronpicklad rödlök, 4 portioner
2 auberginer
1/2 msk olivolja
1 rödlök
Juicen från 1 citron
1 välmogen tomat
Salt
Dekoration
Timjan
Ugn: 225 °C.
Gör så här
- Dela auberginerna på mitten och skär dem i ett rutmönster över snittytan.
- Ringla över olivolja, salta dem och baka på pappersklädd plåt i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills de är helt mjuka.
- Skala och skiva under tiden rödlöken tunt och lägg i en liten skål.
- Blanda salt och citronjuice och häll över löken och blanda om så all lök täcks.
- Tärna tomaten. Servera auberginerna tillsammans med löken och tomaterna, toppa med lite timjan.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Saffranstabbouli med blomkål och granatäpple
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili




















