Recept och foto: Malin Randeniye & Frida Eriksson
Banan- och bovetepannkakor, 2 portioner
2 dl bovetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
2 bananer (gärna krav- och rättvisemärkta)
1 ekologisk citron
1 dl vatten
Kokosolja att steka i
Till servering
Banan
Några droppar citron
Honung
Gör så här:
- Blanda bovete, salt och bakpulver. Mosa bananen. Tvätta citronen och riv av det yttersta gula skalet på den.
- Blanda citronzest och citronjuice med bananmoset och tillsätt vatten. Blanda samman med boveteblandningen.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med fett i. Stek gyllene små plättar i omgångar.
- Skiva ytterligare lite banan och pressa över några droppar citronjuice och servera till pannkakorna, ringla över lite honung och ät direkt.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Saffranstabbouli med blomkål och granatäpple
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili




















