Av: Lena Söderström
Du behöver:
4 förrättsportioner
1 kg morötter
2 grönsaksbuljongtärningar
ca 1 ¼ liter kokande vatten
salt
2–3 msk rumsvarmt smör
nymalen svartpeppar
1–2 msk finhackad persilja
Gör så här:
- Skala morötterna och skär dem i små bitar.
- Lägg morötterna i en kastrull. Tillsätt smulade buljongtärningar och hälften av vattnet. Koka upp och sjud under lock tills morötterna är helt mjuka, ca 30 minuter.
- Ta kastrullen från värmen. Finfördela soppan med stavmixer direkt i grytan. Späd soppan i omgångar med resten av vattnet till önskad konsistens. Koka upp och sjud soppan ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt. Vispa i smöret i klickar.
- Häll soppan i koppar eller i skålar. Garnera med peppar och persilja.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-

Foto: Eva Hildén
Saffranstabbouli med blomkål och granatäpple
-

Foto: Eva Hildén
Smördegsinbakat äppelknyte
-

Foto: Eva Hildén
Rotfruktsgryta med citrongräs och kokosyoghurt
-

Foto: Eva Hildén
Chokladkakor med rödbeta och havssalt
-

Foto: Eva Hildén
Morotsbiffar med tofu och gochujang
-

Foto: Chris Tonnesen
Enkel spaghetti med zucchini, basilika och chili




















