Av: Lena Söderström
Du behöver:
4 förrättsportioner
1 kg morötter
2 grönsaksbuljongtärningar
ca 1 ¼ liter kokande vatten
salt
2–3 msk rumsvarmt smör
nymalen svartpeppar
1–2 msk finhackad persilja
Gör så här:
- Skala morötterna och skär dem i små bitar.
 - Lägg morötterna i en kastrull. Tillsätt smulade buljongtärningar och hälften av vattnet. Koka upp och sjud under lock tills morötterna är helt mjuka, ca 30 minuter.
 - Ta kastrullen från värmen. Finfördela soppan med stavmixer direkt i grytan. Späd soppan i omgångar med resten av vattnet till önskad konsistens. Koka upp och sjud soppan ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt. Vispa i smöret i klickar.
 - Häll soppan i koppar eller i skålar. Garnera med peppar och persilja.
 
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
- 

Foto: Chris Tonnesen
Citronsmakande zucchinisallad med fetaost, bönor och pinjenötter
 - 

Enkel vegetarisk pasta som passar både till vardag och fest. Foto: Chris Tonnesen
Gnocchi med ärtkräm, parmesan och rökt tofu
 - 

Hemlagad gatukökslyx! Foto: Chris Tonnesen
Hemgjord falafel med gröna ärtor
 - 

Rejäla limpor mättar bra! Foto: Åsa Dahlgren
Solroslimpor med fullkorn
 - 

Nybakat bröd – en riktigt lyxig frukost! Foto: Åsa Dahlgren
Saftiga rågrutor i långpanna
 - 

Foto: Eva Hildén
Mandelchokladtårta med hallonsylt och fruktig mousse
 
													
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            









                            
                            
                            