Soppa

Recept: Pumpasoppa med mangocurry och frötopping

En värmande soppa med smak av mangocurry. Kryddan finns att köpa i vissa välsorterade matbutiker eller på nätet, men det går också bra att använda vanligt currypulver.

Svalkande gazpacho med quinoa och salta mandlar

Gazpacho är en klassiker, som smakar extra bra när den är lite stark. Vi har tillsatt kokt quinoa, som gör den extra fyllig. Om du inte är så förtjust i quinoa kan du servera soppan med brödkrutonger till.

Kall sommarsoppa med gröna ärtor

Här får du recept på en svalkande soppa som passar perfekt som lunch eller en lätt middag. Servera gärna ett gott bröd, smör och ost till om du vill få en lite matigare måltid.

Recept: Örtsoppa med sting

Det är nyttigt, gott och välgörande att använda örter i maten. Här får du ett recept på en kall och somrigt grön soppa med lagom sting i smaken.

Enkel vardagslyx: Sparrissoppa med hembakade ostpinnar

Njut av nyttig sparris i olika former! Här är en underbart god soppa med läcker topping. Pricken över i är de spröda ostpinnarna som du bakar lätt och snabbt med färdigköpt smördeg.

Recept: Morotssoppa med ingefära

Ulrika Davidssons goda morotssoppa innehåller 372 kalorier, en nyttig och mättande måltid för dig som kör 5:2 eller annan periodisk fasta. Om du inte vill snåla med kalorierna, så ät gärna en god smörgås till!

Kryddig morotssoppa

Den här soppan är perfekt för dig som vill äta något gott, nyttigt och hälsosamt utan en massa onödiga kalorier. Toppa soppan med yoghurt, gräslök och mynta för att runda av den goda smaken.