Rabarberkompott med pistaschkräm
10 portioner
600 g rabarber
1 dl vatten
1 lime, juice + zest
100 g råsocker
½ dl rosvatten
2 msk maizena utrört i vatten
200 g kokosfärskost (violife)
1 dl pistaschkräm
Till servering
Kakor eller en god granola, rostade nötter, färska eller torkade blomblad
Gör så här
- Ansa rabarbern och skär den i centimeterstora bitar.
- Koka upp med vatten och sjud varsamt. Tillsätt lime, råsocker och rosvatten. Rör runt och sjud i ca 5-8 minuter.
- Tillsätt maizena som rörts ut med vatten. Låt svalna och förvara kallt till servering.
- Vispa samman kokosfärskost och pistaschkräm. Fyll upp i spritspåse. Förvara kallt till servering.
- Arrangera desserten i små koppar eller glas, spritsa ner kokos/pistaschkrämen och toppa med kaksmulor och blomblad.




















