Mintchokladdessert med päron, 8 portioner
Botten
200 g mandelmjöl
1 dl kakao
½ tsk havssalt
¾ dl lönnsirap
2-3 msk rumsvarmt ghee, smör eller kokosolja
Päron
3 päron
½ citron, juice
1 dl vatten
2 msk kokossocker
Mintchokladfyllning
2 dl kokosmjölk
200 g 70% mintchoklad, från Änglamark
Tahinikräm
2 medjooldadlar, utan kärna
½ dl ljus tahini
½ dl kokosmjölk
½ dl ångat päron
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till bottnen i en bunke. Tryck ut jämna kakbottnar i formar och ställ in i frysen.
- Skala päronen och skär i mindre kuber. Koka varsamt i vatten med citronjuice och kokossocker. Ställ svalt tills det är dags att montera desserten.
- Koka upp kokosmjölken, dra av från värmen, bryt ner chokladen och smält den under omrörning. Håll upp i en skål och låt svalna något.
- Mixa samtliga ingredienser till tahinikrämen i en blender eller liten mixer. Smaka av och fyll upp i spritspåse.
- Förvara kallt till servering.
- Montering: Placera tre bitar päron i varje form, fyll upp med mintchokladkrämen och ställ in i frysen.
- Gör du desserten i en stor form så kan du lägga lite fler bitar av päron i formen och även spritsa på lite tahinikräm, ställ i frysen och när allt kallnat häll på mintchokladkrämen.
- Servera desserten toppad med tahinikräm och päron.




















