12 bitar
Botten:
8 medjooldadlar, urkärnade
5 dl kokosmjölk eller växtbaserad dryck
5 dl mandelmjöl
1 dl durra eller havremjöl
½ dl kokossocker
4 msk malda chiafrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk psylliumhusk
1 dl kakao
½ tsk havssalt
½ dl kokosolja, smält
Mousse med mango och passionsfrukt:
225 g mango, fryst och tinad
2 kuber fryst passionsfrukt eller 1 färsk
½ dl kokosmjölk
2 msk honung
¾ dl kakaosmör, smält
1 nypa havssalt
Hallonsylt:
Gör egen eller använd färdig sylt.
250 g hallon
½ dl björksocker
½ dl vatten
2 msk maizena utblandat i 2 msk vatten
1 msk citronjuice
Gör så här:
- Tårtbotten: Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
- Smörj en form, ca 21 cm i diameter, och klä den med bakplåtspapper.
- Mixa dadlar och kokosmjölk slätt i en blender.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör runt med en visp eller trägaffel och tillsätt därefter kokos/dadelmjölken samt kokosoljan. Rör runt till en jämn smet.
- Häll upp smeten i bakformen. Baka i ugnen ca 45 min tills en sticka kommer upp torr.
- Låt kakan svalna i formen 10 minuter och därefter på ett galler. Låt kakan svalna helt före montering.
- Receptet passar att bakas dagen före.
- Hallonsylt: Koka upp hallon, björksocker och vatten.
- Sjud 5 minuter, tillsätt därefter maizena utrört i lite vatten samt citronjuice.
- Dra av från värmen. Låt svalna helt före montering.
- Mousse: Använd en blender eller stavmixer och mixa mango, passionsfrukt, kokosmjölk och honung till en jämn konsistens.
- Medan motorn kör, tillsätt kakaosmör och havssalt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer honung för sötma.
- Montering: Dela kakan på mitten, bred ut sylt som gärna får rinna över kanten lite grann. Lägg på topplagret och bred ut moussen.
- Dekorera med gula rosblad, physalis och hallon/blåbärschoklad från Reneé Voltaire t.ex.




















