4 portioner
1 lök
2 vitlöksklyftor
Smör till stekning
400 g ärter
2 nävar vattenkrasse
2,5 dl grönsaksbuljong
1 msk crème fraîche
¼ citron
Salt, peppar
600 g gnocchi
50 g parmesanost
100 g rökt tofu
1 näve vattenkrasse till garnering
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek båda i smör i en kastrull tills löken är genomskinlig. Tillsätt 3/4 av ärterna, hälften av vattenkrassen och grönsaksbuljong. Koka upp och låt sjuda i 2 minuter. Mixa med crème fraîche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt den rinna av.
- Riv eller hyvla parmesanosten, skär tofun i tärningar och stek krispig i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Ge resten av ärterna ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten.
- Vänd gnocchin tillsammans med ärtkrämen, lägg upp i djupa tallrikar och toppa med ärter, parmesan och tofu. Garnera med vattenkrasse.
Tips!
Är du inte vegetarian kan du om du vill byta ut tofun mot pancetta.




















