Ca 10 st
75 g äggvita, från 2 ägg
1 rödbeta, ca 100 g
60 g kokossocker
80 g nötsmör, t.ex. mandel, cashew eller sesam
1 banan, liten
20 g kakao
70 g rismjöl
40 g havreflingor eller mandelmjöl
½ tsk havssalt
60 g mörk choklad
Frosting
100 g vit choklad
½ dl rödbetsjuice
Ätbara blommor, färska eller torkade
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader över-/under värme
- Vispa äggvitan till ett hårt skum.
- Skala och riv rödbetan grovt.
- Hacka chokladen i mindre bitar.
- Blanda rödbeta, kokossocker, nötsmör, banan, kakao, rismjöl och havreflingor i en bunke.
- Använd en elvisp och vispa ihop till en jämn smet.
- Vänd ner äggvitan med en slickepott. Vänd runt smeten tills äggvitan blandats i jämnt.
- Tillsätt chokladen.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.Placera ½ dl stora högar av smet med mellanrum på plåten.
- Baka kakorna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på ett galler.
- Frosting: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa i rödbetsjuicen, ringla över kakorna och strössla på blomblad.




















