Det passar extra bra med små paket till jul. Om du vill kan du byta ut äpplet mot päron, plommon eller frysta bär.
8-10 stycken
¾ dl keso
1 ägg
1 äpple
4 torkade fikon
2 medjool dadlar
5 cm ingefära
½ dl pistage
1 krm svartpeppar
½ tsk havssalt
1-2 paket smördeg
Vispat ägg att pensla med
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader
- Vispa samman ägg och keso.
- Finhacka äpple, torkat fikon, dadlar, ingefära och pistage, blanda med keso/ägg, salt och peppar.
- Ta ut smördegen från kylen.
- Skär smördegen i 10×10 cm rutor.
- Placera en matsked av äppel-/kesoröran i mitten, vik in hörnen till ett paket och placera paketen på en plåt, klädd med bakplåtspapper.
- Stansa ut små hjärtan eller annan liten form och sätt på smördegspaketet. Pensla med ägg.
- Baka av smördegspaketen i 12-15 minuter till de fått gyllene färg.




















