3 bästa hudvårdstipsen i vinter

Kyligare temperaturer, färgsprakande trädkronor och ti d att skämma bort dig själv – och din hud.

Annons från Rosenserien

Hösten är här och med den kallare temperaturer och torrare luft. Det påverkar vår hud negativt och mest påtagligt blir det på huden i ansiktet som inte skyddas av kläder. Det finns dock ett annat sätt att skydda huden på, och det stavas snälla, ekologiska hudvårdsprodukter. Därför är det hög tid att se över dina dagliga hudvårdsrutin – här kommer de bästa tipsen från Rosenserien!

Enkel hudvårdsrutin i tre steg

En bra hudvårdsrutin är A och O för att ge din hud de bästa förutsättningarna att förbli mjuk, skön och väl återfuktad även efter sommaren.

1. Rengöring

Använd en skonsam rengöring anpassad för din hud varje kväll. I Rosenserien finns Cleansing Cream och Face Wash, som båda är vattenlösliga och tar bort makeup.

2. Ansiktsvatten

Det alkoholfria ansiktsvattnet Rose Water tillför fukt och vitaminer. Använd morgon och kväll för att öka effekten på dina fuktgivare.

3. Fuktgivare

Applicera en lätt ögonkräm, som Rosenseriens Eye Cream, på den känsliga huden kring ögat och en fuktkräm anpassad för din hudtyp på övriga huden. Rosenseriens Rose Cream är en effektiv och prisbelönt antirynkkräm som kan användas både morgon och kväll. Den absorberas lätt och innehåller parakrasse, som ibland kallas för ”naturens eget botox”.

Skäm bort huden lite extra

Förutom dessa tre steg kan det vara en bra idé att förnya huden med en mild peeling någon gång i veckan. Genom att peela bort torr, död hud kan huden lättare tillgodogöra sig dina produkter och på så sätt återfukta huden på djupet. När du masserar in peelingen ökar du dessutom cirkulationen i huden, vilket ger den ny energi – och ny lyster!

Rosenseriens Gentle Peeling är en skonsam peeling för ansikte, hals och dekolletage. Den innehåller mikroniserad pimpsten som till och med gör rent i porerna. Vill du ha extra lyster och ge huden en vitaminkick kan du använda Rosenseriens Carrot Oil. Applicera efter ditt ansiktsvatten och innan din ansiktskräm. Oljan går lätt in i huden och gör verkligen skillnad med resultat som syns.

Rosenserien – Svensk ekologisk hudvård sedan 1984

Rosenserien är en svensk ekologisk hudvårdsserie för hela familjen. Basen i produkterna är rättvisemärkt aloe vera, kallpressade vegetabiliska oljor och kinesiskt grönt te vilket gör dem effektiva och dryga. Innehållet är 100 % naturligt och har en hög halt ekologiska certifierade ingredienser. Alla produkter är veganska och godkända av Djurens Rätt och internationella PETA. Förpackningarna är tillverkade av återvunnen plast som insamlats från haven och de är lätt a att återvinna. Rosenserien har 2021 blivit valda till Bästa Ekologiska Hudvårdsserie i tre olika tävlingar i Sverige och Skandinavien.

Läs mer om Rosenserien på www.rosenserien.com.