Matrapport med tydlig hälsotrend

YoGov har följt trenderna inom mat och hälsa i Norden sedan 2007 och nu släpper de sin nya rapport.

Matrapport med tydlig hälsotrend

Vad är på gång i Norden? Vad äter vi idag och vad äter vi imorgon? YouGov har intervjuat 2 000 personer i åldern 16-64 år.

Här är några high lights från undersökningen:

  • 1 av 3 svenskar vill minska sitt köttätande.
  • 4 av 10 svenskar shar ökat sin konsumtion av ekologiskt det senaste året. 35 procent säger sig alltid eller oftast välja ekologiska produkter.
  • 5 av 10 svenskar anser att de äter hälsosamt.
  • Mindre kött, minskat matsvinn, samt lokala och säsongsbetonade produkter är det konsumenterna fokuserar på för att minska sin klimatpåverkan.
  • De som går på diet väljer främst lågkolhydratdieten.
  • Lika många som har gått upp i vikt under året har gått ner.
  • De flesta i undersökningen säger sig ha ökat sin träning det senaste året.
  • Majoriteten har dragit ner på sin konsumtion av alkohol.
  • Svenskar är inte särskilt positiva till insekter som mat. 38 procent säger definitivt nej, jämfört med 24 som säger ja.
  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!