Grön mat

Sänk blodtrycket på naturlig väg – med frukt

Kan äpplen, päron och citrusfrukter sänka blodtrycket? Ny forskning tyder på det. Text: Pernilla GudmundssonFoto: Getty Images Fler än var femte person i Sverige och drygt hälften av alla 65-åringar lever med högt blodtryck — en stor riskfaktor för hjärt-kärlsjukdom. Nu visar ny forskning på koppling mellan hög konsumtion av frukt och lågt blodtryck. — …

Sänk blodtrycket på naturlig väg – med frukt Läs mer »

Vegetarisk broccoliburgare

Vegoburgare med broccoli och bönor – gott och lättlagat

Broccoli innehåller bland annat vitamin K och kalcium som är två viktiga näringsämnen som hjälper dig att få friska och starka ben. Prova våra smarriga vegoburgare som också innehåller bönor. Mättande och proteinrikt!

7 goda skäl att äta kål + så nyttiga är de olika sorterna

Blomkål, spetskål, grönkål och broccoli. Kål är något av det nyttigaste du kan sätta tänderna i. Här får du lära dig mer om några av de vanligaste kålsorterna och varför du ska lägga på ett kål och fylla tallriken.

Tacos med tofu och krispig rödkålsslaw – perfekt fredagmys

Vi är nog ganska många som väljer tacos till middag någon dag i veckan. En perfekt måltid som bjuder in till mycket grönsaker. Här kommer ett recept som kan göra din tacomiddag lite mer färgstark och smakrik. Krispig rödkålsslaw, tofu och spännande grönsaker lyfter tacomiddagen till en ny nivå.

Frukostsmoothies för en bra start på dagen: Mättande spenat & hälsoboostande citrus

Snart är det dags att återvända till vardagen igen. Att starta morgonen med en riktig energibomb gör att du är redo för att vad dagen har att erbjuda. Här får du två recept på läckra smoothies som passar till både frukost och mellis. Spenatsmoothien blir extra mättande tack vare avokadon och citrussmoothien är toppen för ditt immunförsvar.

Blomkålssoppa med curry – kryddigt och krämigt

När du ugnssteker blomkålen med curry innan du blandar i denna kryddiga och söta kokoscurrysoppa får den en extra intensiv smak. Laga en dubbel portion och frys in hälften. Perfekt att ta fram när du vill ha en snabb och enkel middag!