Rensa hemmet – och samvetet!

Inga särskilda helgplaner? Kanske sugen på att spara några tusenlappar? Då är det dags att kavla upp armarna för en rejäl vårrensning!

Visste du att var tredje sak varje svensk har hemma inte används? Och att dessa i snitt är värda ca 18 000 kronor? Detta visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Blocket.

Men trots att en tredjedel av hemmet inte används är vi svenskar bara villiga att göra oss av med 38 grejer var. Kvinnor något bättre än männen – 43 saker mot 33.

I ett pressmeddelande delar Blocket av sig sina bästa tips för vårrensningen (som alltså kan ge ett bra tillskott till sparkontot eller en resa i sommar).

Tips för att vårrensa:

  • Bestäm dig. Avsätt en dag och tid för att vårrensa. Tycker du det är svårt att komma igång? Dela upp rensningen, gör lite i taget och varför inte belöna dig själv när du är klar?!
  • Dela upp sakerna först i två högar – behålla och sälja. Dela sedan upp sakerna efter kategori, exempelvis kläder för sig, möbler för sig, verktyg för sig.
  • Har du inte använt en sak på ett år kommer du troligen inte använda den snart igen. Överväg att sälja iväg den istället.
  • Köp inte nya saker innan du gjort klart vårrensningen.